Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:21

Μητροπολίτης Αιτωλίας: Έχουμε θησαυρό, την μοναδική μας παράδοση, κι όμως τον αγνοούμε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 14 Ιουνίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Νεκτάριος Δροσοπαναγιώτης καλωσόρισε τον κόσμο που προσήλθε και στη συνέχεια παρουσίασε σύντομο ιστορικό της σχολής.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασε ο καθηγητής της σχολής πατέρας Δημήτριος Ζήσης, περιελάμβανε μελωδικές ασκήσεις και ύμνους από τη Θεία Λειτουργία, Ύμνους από τις Ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας και παραδοσιακά τραγούδια. Έπαιξαν παραδοσιακά όργανα επενδύοντας μουσικά τα τραγούδια οι καθηγητές της Σχολής κ. Λιούλιος Γεώργιος, Νικολάου Δημήτριος, Παπακωστόπουλος Ιωάννης και Ζήσης Χρήστος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς με τις απονομές πτυχίων στους νέους ιεροψάλτες που ανέδειξε η σχολή.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας κ. Κοσμάς συγχάρηκε τους μαθητές και τους καθηγητές της σχολής που συνεχίζουν να μαθαίνουν την παράδοση και παρότρυνε να εγγραφούν και άλλοι μαθητές.

“Έχουμε θησαυρό, με παράδοση μοναδική και όμως την αγνοούμε και ηθελημένα την πολεμούν”, επεσήμανε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και συμπλήρωσε ότι “το Κράτος φροντίζει για διεστραμμένους στους δρόμους και όχι για την παράδοση και για Αλήθεια και υποδομή. Αν όμως εκείνοι που θέλουν να βγαίνουν στους δρόμους με τους διεστραμμένους να κάνουν αυτά που κάνουν με αυτούς, εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε την παράδοση μας”.

ΠΗΓΗ: onairnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ