Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:55

Συναυλία για την ενίσχυση της Φλόγας από την Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας των Αθηνών (MSO) στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μουσική εμπνευσμένη από τα Άγια Πάθη.

Την Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα που πλέον έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, διηύθυνε ο διάσημος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος. Σολίστ ήταν η Νεκταρία Καραντζή και συμμετείχε το φωνητικό σύνολο «Μελωδοί».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και παρέστησαν καλλιτέχνες, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, κληρικοί και λαϊκοί.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνίδου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τους σκοπούς του συλλόγου. «Στην Φλόγα βρίσκουμε ενδιαφέρον και όχι φιλανθρωπία, συμπαράσταση και όχι ελεημοσύνη. Νιώθουμε μέρος ενός συνόλου» είπε η κ. Τρυφωνίδου.

Συγκινημένος ο διάσημος μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος τόνισε πως «στηρίζοντας την Φλόγα στηρίζουμε τους εαυτούς μας. Αναδεικνύουμε μία εσωτερική πτυχή ευαισθησίας. Μία πτυχή που εμείς οι μουσικοί την λέμε λεγκάτο, δεμένη φράση. Δυστυχώς λεγκάτο αυτήν την εποχή δεν υπάρχει. Υπάρχουν μεμονωμένοι ήχοι σκόρπιοι στον χώρο, οι οποίοι πια δεν συνιστούν συγχορδίες, δεν έχουν εύηχα αποτελέσματα. Υπάρχει, όμως ακόμη ελπίδα. Υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων να ακούσουν μουσική και να τη χρησιμοποιήσουν χρηστικά, για θεραπεία, για ελπίδα, για χαρά. Όχι μόνο για διασκέδαση». Στη συνέχεια ο κ. Τσαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, αλλά και για τη στήριξή του υπογραμμίζοντας: «ο Μακαριώτατος τιμά την αποψινή εκδήλωση, αλλά και την ορχήστρα μας, την Μητροπολιτική Ορχήστρα Αθηνών, που πλέον είναι υπό την σκέπη του και την αιγίδα του».

Τη Νεκταρία Καραντζή στο «Αι Γενεαί πάσαι» συνόδευσε εκτός από το φωνητικό σύνολο “Μελωδοί” και ολιγομελής χορωδία με παιδιά της Φλόγας. Τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας στα χέρια τους ένα αναμμένο κερί συμβολίζοντας ενδεχομένως την φλόγα που δεν πρόκειται να σβήσει και στο τέλος της παράστασης προσέφεραν σε όλα τα μέλη της ορχήστρας από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ