Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:35

Στη Χαλκίδα ο μητροπολίτης Πτολεμαΐδος για την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστομου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ήλθε στην Πόλη της Χαλκίδος ο εν ενεργεία Ιεράρχης του παλαιφάτου Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, παρέστη της Τελετής της Λιτανεύσεως και της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Με τον άγιο Πτολεμαΐδος συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης και Οικον. Αθανάσιος Τρίκκας, ενώ την ιερά Υμνωδία διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Γεώργιος Καργκούνης και κ. Ιωάννης Δέδες, με τα μέλη των βυζαντινών Χορών τους.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος άγιος Πτολεμαΐδος χοροστάτησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και κήρυξε θαυμάσια τον θείο λόγο, αναφερθείς στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ