Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:22

Με τους απογόνους των Αδριανουπολιτών λειτούργησε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων της Νέας Ορεστιάδος λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ύστερα από παράκληση του οικείου Μητροπολίτου, την Κυριακή του Ασώτου, 4 του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ.. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους απογόνους των Αδριανουπολιτών και των Καραγατσιανών, που αναγκάσθηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες το 1922 και το 1923 αντίστοιχα.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός την ίδια ημέρα ιερούργησε στόν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Ευαγ. Πουλιλιού και του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Ιωάννου Τσιόπλου. Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων, εσημείωσε: «Η Εκκλησία μας, καλούσα τους πιστούς στην μετάνοια, ενόψει μάλιστα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας, προβάλλει το παράδειγμα του μετανοήσαντoς ασώτου υιού. Διότι ασφαλές κριτήριο της ορθοδόξου πνευματικότητας δεν είναι η πνευματική αυτάρκεια αλλά η επίγνωση της ανθρώπινης ανεπάρκειας… Η αγκαλιά του Πατέρα της σημερινής περικοπής είναι ανοιχτή.

Συνεχίζει να αγαπά, να ελπίζει και να προσμένει. Αυτό είναι το ζητούμενο και το θαυμαστό της παραβολής. Η αγάπη και η στοργή του Πατέρα είναι πρόσκληση διαρκείας για επιστροφή. Η αγάπη και το έλεος του Θεού είναι από τα μεγάλα δεδομένα της ζωής. Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η δικιά μας μετάνοια και επιστροφή».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ