Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:59

Με τον πόθο της επιστροφής ο Επιτάφιος στην Αμμόχωστο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

5000 και πλέον πιστοί σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μετέβησαν την Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου, από τις ελεύθερης περιοχές στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο ή και να παρακολουθήσουν την ιερά ακολουθία που τελέστηκε (μετά από διακοπή 2 ετών λόγω απαγόρευσης από τις κατοχικές αρχές) για τέταρτη χρονιά μετά το 1974.

44 χρόνια μετά και ο πόθος της επιστροφής στη γη των πατέρων μας, παραμένει ακατάλυτος φάρος και πυξίδα για τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, προσμένοντας τη δική του Ανάσταση.

Λίγο μετά το μεσημέρι διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Αποκαθήλωσης και έγινε η ακολουθία της Ταφής του Κυρίου. Στις 4:30 το απόγευμα αφίχθη στον ναό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ο οποίος προέστη της ιεράς ακολουθίας.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, βουλευτές, Δημάρχοι, διπλωμάτες, πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και δεκάδες πιστοί. Τα Εγκώμια έψαλλαν και μέλη της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου.

Ευχή και προσευχή όλων μας, σύντομα να αξιωθούμε να δούμε την ελευθερία στον τόπο μας.

φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ