Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:37

Με σύνθημα «είμαστε ορθόδοξα αδέρφια μη μας κλέβετε την ιστορία» η λιτανεία στην Αγ. Μαρίνα Ηλιουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της Εικόνας και των ιερών λειψάνων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ηλιούπολη.

Νωρίτερα τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου.

Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος, συμπαραστατούμενος από τους Eπισκόπους Μωκησού Δημήτριο και Ανδρούσης Κωνστάντιο.

Η Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευε την λιτανεία πομπή, Κρητικοί και Ηπειρώτες με παραδοσιακές φορεσιές με λάβαρα λάβαρα και εξαπτέρυγα στα χέρια.

Στην Πλατεία Ανεξαρτησίας τελέστηκε δέηση στην μνήμη του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού.

Στο τέλος ο ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου τους Αρχιερείς, όλους όσους συμμετείχαν στο τριήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού και τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Στην ομιλία του υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα των καιρών για την Μακεδονία και το πρόβλημα της ονοματοδοσίας του γειτονικού κρατιδίου της ανατολικής Αλβανίας προβαλόντας το σύνθημα «είμαστε ορθόδοξα αδέρφια μη μας κλέβετε την ιστορία».

«Με σύνθημα μας «είμαστε ορθόδοξα αδέρφια μη μας κλέβετε την ιστορία» απευθυνόμενο προς τους γείτονες βόρεια της πατρίδας μας και όχι στην Βόρεια Μακεδονία ζητήσαμε στον τριήμερο εορτασμό της Αγίας Μαρίνας να μιλήσουμε στον Θεό για τη Μακεδονία μας».

«Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, στο μεγαλύτερο τμήμα της, βρίσκεται έτοιμη να σταυρωθεί από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιερό και όσιο, κάναμε την προσευχή μας όπως την έγραψε ο Μακεδόνας επίσκοπος Ιωήλ στην Έδεσσα, και τραγουδήσαμε χορεύοντας το Μακεδονία ξακουστή και σηκώσαμε τον ήλιο της Βεργίνας σημάδι εξαιρετικό στο Ναό για να πούμε με σθένος σε όποιον θέλει να καπηλευτεί ή να εκχωρήσει το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας και τα εξ αυτού απορρέοντα, ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι μόνο Ελλάδα».

Αργότερα τελέσθηκε η ιερά Παράκλησις ενώ ταυτόχρονα παρατέθηκε τράπεζα φιλοξενίας στους 22 σπουδαστές του τμήματος Ελληνομάθειας της Αποστολικής Διακονιάς, οι περισσότεροι των οποίων είναι Ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί πολλών εθνικοτήτων.

Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι στο προαύλιο χώρο του ναού με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ