Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:22

Με μνήμες από την Μικρασία, λιτανεύτηκε η Παναγία η Ταυριώτισα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε την λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου, για την Σύναξη της Παναγίας της επονομαζομένης Ταυριώτισας .

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία η λιτάνευση. Πλήθος κόσμου προσήλθε στον Ναό, για να εορτάσει την ημέρα αυτή που σηματοδοτεί την αρχή του Δεκαπενταύγουστου, του μήνα της Παναγιάς.

Ο Δήμος Ταύρου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς την ημέρα αυτή, καθώς η εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε το 1922, από κατοίκους του Ταύρου της Μικράς Ασίας, στον Ταύρο της Αττικής και με θαυματουργικό τρόπο, αποκαλύφθηκε στους ευσεβείς ενορίτες του Αγίου Γεωργίου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστοφόρος Καμπίτσης, ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς των ομμορων ενοριών, τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, για την μέριμνα όσων αφορά την λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ταυριώτισας, την Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, που παρά τη δύσκολη αυτή περίοδο συνόδευσε την Παναγία, τις νέες του Λυκείου των Ελληνίδων «Μεγαρίτισες», που με παραδοσιακές ενδυμασίες πλαισίωσαν τη λιτανεία, τους νέους και τις νέες του Μικρασιατικού Πολιτιστικού και Προοδευτικού Συλλόγου «Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος» από το Μελί Μεγάρων, τον χορό των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ζαχαρία Κοντοφρύδη, τους νέους και τις νέες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για να έλθει εις πέρας η αποψινή πανήγυρη.

Ευχήθηκε η Κυρία Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Θρόνο του Θεού για όλους εμάς και την πατρίδα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ