Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:04

Με μεγαλοπρέπεια τα Θεοφάνια στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πανηγυρικό τρόπο, τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός των υδάτων στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Θεόκλητος τόνισε πως: “Ο Κύριος ήρθε στον κόσμο, γιατί εμείς είχαμε ανάγκη από την παρουσία του στις ζωές μας”. Συμπλήρωσε δε, ότι “Η παρουσία του, καθώς και ότι διαδραματίζεται την ώρα των μυστηρίων, έχει σαν σκοπό, το δικό μας αγιασμό, τη δική μας φώτιση”.

Έκλεισε την προσλαλιά του, ευχόμενος αισιοδοξία από όλους μας, ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά πως “Δεν είναι το παν τα οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν. Τα ηθικά προβλήματα οφείλουν να μας προβληματίσουν, καθώς τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, ανατρέπονται σήμερα, δεδομένα που είχαμε έως χθες και αύριο όσα ξέρουμε έως σήμερα”.

Εν συνεχεία, ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θεόκλητο για την παρουσία του, τους ιεροψαλτες, αλλά και όλους όσους προσήλθαν να αγιαστούν.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλειώδης, καθώς κατακλύστηκε τόσο το εσωτερικό, όσο και ο περιβάλλων χώρος του Ναού.

Κατά το τελετουργικό, αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό τρία λευκά περιστέρια, από τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ