Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:32

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Βλάσιος στις Αχαρνές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε η πανήγυρη του Αγίου Βλασίου στην πόλη των Αχαρνών.

Με επίκεντρο το παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου και όχι τον Καθεδρικό Ναό που έχει πληγεί από τον σεισμό του Ιουλίου, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου λιτανεύθηκε στους δρόμους του Μενιδίου, συνοδεία εκατοντάδων πιστών.

Την εικόνα μετέφερε άγημα της Αεροπορίας, ενώ παρευρέθηκαν η φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους τοπικούς άρχοντες, βουλευτές και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ευχήθηκε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του Ναού.

Παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κάσσαβος, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών.

Η λιτάνευση κατέληξε στο ναό του Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία, όπου η εικόνα του Αγίου Βλασίου και τεμάχια λειψάνων τέθηκαν προς προσκύνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ