Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 18:53

Με λαμπρότητα τίμησαν τον Άγιο Πολύκαρπο στη Σμύρνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Α. Βικέτου

Η Μητρόπολη Σμύρνης και η Ορθόδοξη Κοινότητας τίμησαν την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, πολιούχου της πρωτεύουσας της Ιωνίας.

Στον ιστορικό ναό των Αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών και συλλειτουργούντων του μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου και του επισκόπου Ευδοκιάδος Αμβροσίου.

Παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος Αργυρώ Παπούλια, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω Σταύρος Κουτούλιας καθηγητές, και φοιτητές,, που πήραν μέρος στο Διεθνές Συνέδριο για τον Άγιο Πολύκαρπο. «Το Σύμβολο της Πίστεως» αναγνώστηκε επίσης στα τουρκικά, σλαβονικά και ρουμανικά.

Τον Θείο Λόγο ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, ο οποίος χαρακτήρισε την μέρα «ευλογημένη».

«Η τοπική Εκκλησία και η πόλη της Νέας Σμύρνης στα πρόσωπα του ταπεινού Επισκόπου της και του δημάρχου της συναντά και σμίγει με την Εκκλησία της αλησμόνητης και πολύκλαυστης Σμύρνης, τον νέο Επίσκοπο της και το ευλογημένο ποίμνιο της», τόνισε.

Όλοι , σημείωσε, συναχθήκαμε επί το αυτό στην ιστορική αυτή Εκκλησία της Σμύρνης και επεσήμανε: «Όλοι μας συναγμένοι για να τελέσουμε το μυστήριο της Ευχαριστίας, φανερώνοντας τη μία καθολική Εκκλησία του Θεού εν τόπω και χρόνω και για να τιμήσουμε την ιερή μνήμη του κοινού πάτρωνος μας , του μάρτυρος Επισκόπου της των Σμυρναίων Εκκλησίας , του ιερού Πολυκάρπου , του οποίου το αίμα έβαψε το χώμα που πατούμε και πότισε το δένδρο της χριστιανικής πίστης μας».

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Βαρθολομαίος, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Συμεών, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για να τιμήσει τον Πολιούχο της Σμύρνης.

Επίσης, επεσήμανε ότι με το συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Νέας Σμύρνης Συμεών ενώθηκε το ιστορικό χθες , το παρόν και το μέλλον της Εκκλησίας των Σμυρναίων.

Στην επισήμανση αυτή του ποιμενάρχη της Σμύρνης η σκέψη γύρισε σε δύο άλλες λατρευτικές συνάξεις στον ίδιο ναό, που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην μακρά πορεία της τοπικής ενδόξου Εκκλησίας .

ΦΩΤΟ: Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ