Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:51

Με λαμπρότητα η διπλή γιορτή στα Γρεβενά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.
Το απόγευμα της παραμονής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως και μεγάλου αριθμού ευλαβών και φιλέορτων πιστών.

Την ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαβίδ. Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων των Γρεβενών καθώς και στρατιωτικά αγήματα συμμετείχαν στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και στη Δοξολογία που ακολούθησε. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε o δάσκαλος φυσικής αγωγής κ. Βασίλειος Τσεπίδης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ της πατρίδος στο μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρος Αιμιλιανού στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ