Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:10

Με κατάνυξη τα Εννιάμερα της Παναγίας στην Ύδρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα έγινε το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 η περιφορά των Ιερών θαυματουργών Εικόνων της Παναγίας «Φανερωμένης» και της Παναγίας του «Μαλίκη» για την γιορτή της Αποδόσεως (Εννιάμερα), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:30 τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα), προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Συλλειτουργοί ήσαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος και ο Ιερολογιώτος Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε εμπνευσμένη ομιλία από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη Γενικό Αρχιερατικό Επόπτη Αιγίνης και στη συνέχεια έγινε κατανυκτική λιτάνευση των Ιερών Εικόνων Παναγίας «Φανερωμένης» και Παναγίας του «Μαλίκη» δια μέσου οδών του κεντρικού οικισμού της Ύδρας.

Μετά το πέρας της περιφοράς των Ιερών Εικόνων τελέστηκε η Ακολουθία Λιτής και Αρτοκλασία στον Νάρθηκα και μετά το πέρας της Αρτοκλασίας δόθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ τιμητικό αναμνηστικό των «Θεομητορικών 2017» στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη.

Στη συνέχεια έγινε η έναρξη της Ιερής Αγρυπνίας κατά το Αγιορείτικο τυπικό και μετά το πέρας της Ιερής Αγρυπνίας παρατέθηκε πρωινό.

Στις Ιερές Ακολουθίες και την λιτάνευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Ύδρας κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Β. Βαζαίος, η Ανθυπασπιστής ΛΣ κ. Β. Μαμουλή από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, φορείς του νησιού και πλήθος πιστών.

Την Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Λιμενικού Σώματος τη δε Παναγία του «Μαλίκη» υποβάσταζαν εναλλάξ λαϊκοί.

Στην Ιερή Αγρυπνία της 22-23 Αυγούστου έψαλλε πολυμελής χορωδία της σχολής “Εν Ωδαίς” υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη της Ι. Μ. Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κ. Γ. Ντόβολου.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ