Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:18

Με κατάνυξη ο Εσπερινός των Ταξιαρχών στη Μονή Αστερίου‏

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο γραφικό μοναστηράκι της Μονής Ταξιαρχών Αστερίου, μετόχι της Μονής Ασωμάτων Πετράκη στην πλαγιά του Υμηττού, τελέστηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Τον Εσπερινό τέλεσε ο ιερατικός υπεύθυνος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Αναφερόμενος σε εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης και στη δράση των αγγελικών ταγμάτων, τόνισε πως “ο σκοπός των αγγέλων είναι η αέναη δοξολογία του Θεού. Το εκπεσόν τάγμα του Εωσφόρου από τον ουρανό, το αναπληρώνουν στη γη οι ιερείς και οι μοναχοί, γι’ αυτό και η μοναχική πολιτεία ονομάζεται αγγελομίμητος.”

Έκλεισε τον λόγο του λέγοντας πως “Οι άγγελοι διδάσκουν την υπακοή στον Λόγο του Θεού. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και εμείς κάθε στιγμή. Να γίνουμε τιμητές, μιμητές των αγγέλων και λειτουργικά πνεύματα.”

Λίγο πριν την απόλυση, ευχαρίστησε τους προσκυνητές “που έκαναν τον κόπο” να ανέβουν έως εδώ, “σε ετούτο το μικρό μοναστηράκι του Υμηττού, που αποτελεί ένα στολίδι μέσα στην αγριότητα της Αθήνας.”

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ