Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:32

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παναγία στη Γουμένισσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ξεχωριστή ευλάβεια, για ακόμη μια χρονιά, οι πιστοί από την εύρυτερη περιοχή του Κιλκίς κατέκλυσαν την ιστορική μονή της Παναγίας Γουμένισσας στο κέντρο της ομώνυμης κωμόπολης για να τιμήσουν την «Κυρία των Αγγέλων”.

Το απόγευμα, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της μητρόπολης, του Περιφεριάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, του Βουλευτή Γεώργιου Γεωργαντά και των τοπικών αρχόντών.

Ακολούθως, στον προαύλειο χώρο της μονής, κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Του χορού των ιεροψαλτών προεξήρχε ο δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Γουμενίσσης ιεροδιάκονος πατήρ Ραφαήλ Γκουρβέλος, πλαισιούμενος από νεαρούς μαθητές του.

Την τρίτη μέρα, στα μεθέορτα της μετάστασης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην τοπική ἑορτή προσήλθαν συνεορταστές οι Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος καί Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος. Στην ακολουθία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Χασανίδης και η χορωδία του.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εφεστίου και περίπυστης εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Γουμένισσας, με τα χάλκινα πάλι προπορευόμενα παιανίζοντας το “Αἱ γενεαί πᾶσαι”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ι.Μ.ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ