Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:28

Με θέα την Ακρόπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία όμορφη παράδοση έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Θησείου.

Εκεί το βράδυ της παραμονής της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου γίνεται μία αγρυπνία. Στους ενορίτες, προστίθενται και προσκυνητές που γνωρίζουν την όμορφη αυτή η λειτουργική ευκαιρία και ο ναός γίνεται τόπος δοξολογίας του Θεού και τιμής των Αποστόλων Του.

Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της 28ης Ιουνίου 2017, όπου τελέσθηκαν ο Μέγας Εσπερινός, ο Όρθρος και η Αναίμακτη Θυσία.

Στη διάρκεια της λιτής, οι ιερείς και οι πιστοί βγήκαν από το ναό και στον πίσω του Ιερού Βήματος χώρο, έψαλλαν την αρτοκλασία, με θέα τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

Στο κήρυγμά του, ο ιεροκήρυκας μίλησε για τους Αγίους Αποστόλους αναφερόμενος στον αρνητή Πέτρο και τον διώκτη Παύλο. Είπε πως αυτά, δεν τους εμπόδισαν να γίνουν Ευαγγελιστές του μηνύματος του Χριστού και προσκάλεσε τους ακροατές, να μην εμποδιζόμαστε από τα μικρά ή μεγάλα αμαρτήματα μας από το να γινόμαστε Ευαγγελιστές της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και να μην χάνουμε έτσι το δρόμο της Σωτηρίας.

Ο εφημέριος του ναού, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε πάντας, υπόμνησε το γεγονός της παρουσίας του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή, όπου λίγο πιο κάτω από τον ναό της Αγίας Μαρίνης, συνάντησε τον βωμό του άγνωστου θεού και από εκεί οδηγήθηκε στο Άρειο Πάγο και δίδαξε στους Αθηναίους για το Χριστό.

dav

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ