Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:45

Με επιτυχία το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων.

Στον παρακείμεινο υπαίθριο χώρο του ναού διοργανώθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με σκοπό να φέρει τους ενορίτες κοντά για άλλη μια φορά.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πασσάλης στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στην φιλανθρωπική δράση και στο ποιμαντικό έργο της ενορίας, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανέγερση του νέου ναού του Αγίου Αντωνίου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η αντίπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Παναγιώτης Φύκιρης και βέβαια ο μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης.

Από όλους τονίστηκε το πολύ σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην ενορία, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την ρυμοτομία και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου ναού του Αγίου Αντωνίου.

H εκδήλωση ξεκίνησε με ενα τραγούδι για την ειρήνη στη Συρία από τον Σύρο γιατρό και μουσικό Ιωσήφ Σαλίτ που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια της Συρίας. Ακούστηκαν ύμνοι από την χορωδία του ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Γιάννου, ο Σύλλογος των απανταχού Κείων και ο Σύλλογος Κρητών Βριλησσίων παρουσίασαν χορούς από τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ η ορχήστρα του καθηγητή και θεολόγου Χρήστου Σταύρου παρουσίασε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Ο εφημέριος του ναού αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους δήμους Χαναδρίου και Βριλησσίων, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους συλλόγους, που υποστήριξαν την όλη προσπάθεια, τονίζοντας ότι η αγάπη του Χριστού μας φέρνει κοντά ο ένας στον άλλο και γι’ αυτό και θα ανταμώνουμε κάθε χρόνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ