Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:43

Με δυνατή βροχή λιτανεύτηκε η Παναγία η Τριχερούσα στον Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λιτανεύτηκε υπό βροχή στον Πειραιά η εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας σήμερα το πρωί .

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης εορτάστηκε η επέτειος της ενθρόνισης της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσας από την Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, που επιβραβεύτηκε από την Θεοτόκο, με το υπερφυές θαύμα της θεραπείας του χεριού του, γιατί υπερασπίστηκε την αλήθεια του Ιησού Χριστού και δεν συμφώνησε με την πλάνη και την αίρεση.

Κάλεσε δε τους πιστούς να γίνουν συνεχιστές της ορθόδοξης πίστης όπως την παραλάβαμε ανόθευτη από τους θείους Πατέρες και να στραφούν προς την αλήθεια, την Παναγία που γέννησε τον μόνο αληθινό Θεό και έτσι έγινε η γέφυρα για να ενώσει την γη και τους ανθρώπους με τον Ουρανό και τον Θεό.

Στην λιτάνευση που έλαβε χώρα σε μεγάλο κομμάτι της πόλης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Πειραιά, συμμετείχε επίσης άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Κρητών Πειραιά «H OMONOIA», οι κυρίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η ιερά εικόνα λιτανεύτηκε πάνω σε στρατιωτικό όχημα.

Στην ακολουθία έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Χρυσοβαλάντης Σαραφείδης και η χορωδία του.

Τον γενικό συντονισμό της πανηγύρεως είχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ