Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:02

Με βροχή ο αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στον Αξιό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κάτω από ασταμάτητη βροχή έγινε η ρίψη του σταυρού στον Αξιό ποταμό και ο αγιασμός των υδάτων στην μητρόπολη Γουμενίσσης από τον επιχώριο ποιμενάρχη κ. Δημήτριο.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αψήφησαν τη βροχή και το κρύο και συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα του Αξιού, μεταξύ Αξιούπολης και Πολυκάστρου, για να παρακολουθήσουν τον καθιερωμένο αγιασμό αλλά και, οι πιο “γενναίοι” εξ αυτών, να βουτήξουν στα νερά του ποταμού και να πιάσουν τον σταυρό.

Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης τέλεσε τον μεγάλο αγιασμό στην ιστορική ιερά μονή Παναγίας Γουμενίσσης, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής καθώς και τιμητικού αγήματος.

Έπειτα, κλήρος και λαός της μητρόπολης μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιείται ο αγιασμός των υδάτων στην κρήνη που βρίσκεται εκεί, μνημείο των Γάλλων στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο τέλος του αγιασμού στον Αξιό, ο μητροπολίτης Δημήτριος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση και «η Χάρις και η ευλογία του Αγίου Πνεύματος να είναι μετά πάντων υμών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ