Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:11

Μεσσηνίας: Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να ακούσει την φωνή της Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Αποφεύγοντας τις θεωρίες συνομωσίας και όσα ακόυγονται περί χτυπήματος της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ξεκαθαρίζει την θέση του για την άρση των περιοριστικών μέτρων και του ανόιγματος των εκκλησιών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN είπε ότι η Εκκλησία με την καθαρή και κρυστάλλινη στάση έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα, βοήθησε και συνήργησε ώστε να κρατηθούν κλειστές οι εκκλησίες σε μια ευαίσθητη και σημαντική περίοδο για τους ορθόδοξους πιστούς και ανταποκρίθηκε σε ότι η κυβέρνηση της έχει ζητήσει.

Ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε ότι “Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να ακούσει την φωνή του αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την επιστολή. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλο τις εκκλησίες κλειστές. Οι πιστοί δεν μπορούν άλλο να μην συμμετέχουν στις λειτουργίες”.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως η Εκκλησία μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ως προς τον αριθμό των ατόμων αλλά και ως προς την χρήση αντισηπτικών, επεσήμανε όμως ότι το πρόβλημα της επιπολαιότητας δεν είναι μόνο θέμα της Εκκλησίας αλλά γενικότερα της ατομικής ευθύνης.

“Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα όριζόντιο μέτρο τόσο απόλυτο για την Εκκλησία, όταν εγγυόμαστε ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση ως προς το θέμα της αποστείρωσης”.

Τέλος για τον Θεία Κοινωνία ξέκαθάρισε πώς κάθε φορά που τελείται Θεία Λειτουργία θα υπάρχει και Θεία Κοινωνία. “Και βέβαια θα υπάρξει Θεία Κοινωνία, θέατρο θα παίζουμε; Η Εκκλησία στο θέμα της Θείας Κοινωνίας δεν μπορεί να κάνει καμία υποχώρηση, όταν τα στοιχεία αυτά είναι ουσιαστικά δεδομένα της πίστης και της ταυτότητας της Εκκλησίας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ