Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:21

Μελβούρνη: Ιδρύεται Κέντρο Απεξάρτησης με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κέντρο αποτοξίνωσης εξαρτησιογόνων ουσιών ιδρύεται στη Μελβούρνη με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, όπως εξήγγειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη πρωτεύουσα της Βικτώριας.

Το Κέντρο αποτοξίνωσης δημιουργείται διότι το 38% των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης κάνουν χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιπτώσεις στις οικογένειες, στα σχολεία αλλά και στα ίδια τα παιδιά. «Η Εκκλησία μέχρι τώρα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τρίτη ηλικία. Τα ιδρύματα φροντίδας των ηλικιωμένων με την επωνυμία «Βασιλειάδα» είναι γνωστά σε όλη την Αυστραλία. Ήδη κτίζουμε άλλα πέντε τέτοια ιδρύματα τώρα: στην Πέρθη, στην Αδελαΐδα, στο Σύδνεϋ, στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη, με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρέπει όμως να δούμε και τα νέα παιδιά», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται χημικός πόλεμος στην Αυστραλία και δεν έχουμε, δυστυχώς, συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της καταστάσεως».

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο ίδιος ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της καταστάσεως από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και, αμέσως, προέτρεψε να δημιουργηθεί κέντρο απεξάρτησης για τους νέους που βασανίζονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Η μέριμνα για την υλοποίηση του προγράμματος ανετέθη στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Northcote Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Βασιλόπουλο και η νέα αυτή υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του «Άξιον εστί».

Οι ιερείς της Μελβούρνης αγκάλιασαν την πρωτοβουλία με πολλή αγάπη και συγκίνηση, διότι πραγματικά αναγνωρίζουν την ανάγκη μέριμνας της Εκκλησίας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την προτροπή και τη στοργική φροντίδα προς το μακρινό ποίμνιο της Μελβούρνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ