Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:35

Μεγάλη γιορτή στην μικρή εκκλησία του Παρισιού!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΙΣΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με αρχιερατική Θεία λειτουργία γιόρτασαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως οι πιστοί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης Παρισίου.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, τελέστηκε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας με τη συμμετοχή του πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Ξενιτέλλη προϊσταμένου του μητροπολητικού ναού του Αγίου Στεφάνου.

Η δεύτερη κατά σειρά ενορία του Παρισιού γέμισε, όπως κάθε Κυριακή, από κόσμο, καθώς το μικρό μέγεθος της εκκλησίας και η ευχαριστιακή ατμόσφαιρα προσελκύει αρκετούς Έλληνες της διασποράς του Εξαγώνου.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, έγινε, σύμφωνα με το τυπικό, η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η περιφορά του Σταυρού σε ολόκληρο τον ναό.

Ο βοηθός Επίσκοπος της μητροπόλεως Γαλλίας κ. Ειρηναίος εξέφρασε τις ευχές του μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ μίλησε για την μεγάλη σημασία της σημερινής γιορτής.

“Ο Σταύρος μας βοηθάει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας την περίοδο της Σαρακοστής”, τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Ειρηναίος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “δεν έχει καμια αξία ολόκληρος ο κόσμος αν χαθεί η ψυχή”.

Ο Επίσκοπος Ρηγίου τελείωσε την ομιλία του σημειώνοντας ότι μοναδικό λιμάνι και ελπίδα ειναι ο Χριστός, ευχόμενος σε όλους καλή συνέχεια της Σαρακοστής.

Αμέσως μετά, ο κ. Ειρηναίος μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα λουλούδια που περικοσμούσαν τον Σταυρό στο κέντρο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ