Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:38

Μαντινείας: “Δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μια γραβάτα για να την κάνουμε θηλιά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με σκληρά λόγια ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος σχολίασε στην συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονία στα Σκόπια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Δώσαμε το όνομά μας σε εκείνους που δεν υπήρχαν στον κόσμο και εμφανίστηκαν τον 7ο αιώνα στην ιστορία της Ευρώπης. Κι όμως διεκδίκησαν και θέλησαν να ονομάζονται Μακεδόνες, κι εμείς με αλαφρά την καρδία δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μία γραβάτα, να την κάνουμε θηλιά στο λαιμό μας για να πάψουμε να υπάρχουμε για να μην ντρεπόμαστε πια στην κοινωνία των λαών.»

Ο κ. Αλέξανδρος που βρέθηκε την Δευτέρα σε εκδήλωση στο θεατράκι στην Κάρτσοβα αναφέρθηκε επίσης στην αποκαθήλωση των συμβόλων και των θεμελίων της χριστιανικής ζωής λέγοντας πως “σήμερα βρεθήκαμε σε μια αδυναμία, μας ενέπαιξαν και μας εξαπάτησαν. Μας είπανε κάποτε δώστε μας την εξουσία και ο λαός θα είναι στην εξουσία, και το πιστέψαμε. Και ο λαός αντί να είναι στην εξουσία, βρίσκεται στην δυστυχία”, ενώ συμπλήρωσε πως “σήμερα αυτοί που έχουν την δύναμη που τους δώσαμε, αγωνίζονται να γκρεμίσουν την οικογένεια. Αν δείτε τους νόμους που ψήφισε η Βουλή όλοι είναι εναντίον της οικογένειας και της θρησκείας”.

Τέλος κάλεσε τον κόσμο να επιστρέψει στις ρίζες και στην παράδοση των πατέρων μας γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμή μας, απ όπου θα καρποφορήσουν τα δέντρα της ζωής.Κάναμε το λάθος και πιστέψαμε τους ξένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ