Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:05

Μαζί με τους πρόσφυγες στο Πολύκαστρο οι μητροπολίτες Ξάνθης και Γουμενίσσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Γουμενίσσης κ. Δημήτριος.

Οι δύο μητροπολίτες θέλησαν να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Ν. Καβάλα Κιλκίς, λίγο έξω από το Πολύκαστρο, καθώς και να τους παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωναν το τελευταίο διάστημα στις μητροπόλεις τους.

Ο κ. Παντελεήμων και ο κ. Δημήτριος ήταν από τους πρώτους μητροπολίτες που στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων, παρέχοντάς τους ανθρωπιστική βοήθεια. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν ξεκινήσει από κοινού να συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα στις μητροπόλεις τους τα οποία ανά διαστήματα έστελναν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, μάλιστα, έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα αρκετές φορές την Ειδομένη, που υπάγεται στην μητροπολιτική του περιφέρεια, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες που παραμένουν εκεί.

Στο τέλος της σημερινής τους περιοδείας στους χώρους όπου μένουν οι πρόσφυγες, οι δύο μητροπολίτες με τη συνοδεία τους επισκέφθηκαν τον περικαλλή ναό της Παναγίας Άξιον Εστί στην Αξιούπολη, όπου ο κ. Δημήτριος ξενάγησε τον κ. Παντελεήμονα.

Ρεπορτάζ: Ζάχος Καρεκλάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ