Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:36

Μήνυση κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για τις δηλώσεις Καμένου στη Βουλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ενώ η δίκη για την αγοραπωλησία των ορεινών και το αίτημα για ακύρωση του συμβολαίου βρίσκονται σε εξέλιξη, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή καθώς ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Υπουργού Πάνου Καμένου στη Βουλή που έγιναν πριν από 10 ημέρες και άφηναν σαφείς υπόνοιες για οικονομικό σκάνδαλο.

Την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των μαρτύρων αυτής της υπόθεσης, την έκβαση της οποίας αναμένουν με αμείωτο ενδιαφέρον όχι μόνο στο νησί μας και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Με το πέρας της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας, ο δικηγόρος της εκκλησίας Διονύσης Γκούσκος δήλωσε στους δημοσιογράφους την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Στην αναφορά αυτή, εκτός από το πιο σοβαρό θέμα που είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στη Βουλή, ζητείται να εξεταστούν και οι απειλές κατά της ζωής του που δέχτηκε ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Σημειώνεται πως ο κ. Χρυσόστομος την ημέρα που κατέθεσε στο Δικαστήριο (την 1η Φεβρουαρίου 2017) ανέφερε αναλυτικά ότι έλαβε μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο ότι θα τον σκοτώσουν και ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μιλώντας στον –Ε- ο δικηγόρος της εκκλησίας και πρώην Βουλευτής Διονύσης Γκούσκος ανέφερε για τα θέματα αυτά:

«Τελείωσε την Παρασκευή 17 Μαρτίου η διαδικασία των αποδείξεων. Κατά τη μακρά αυτή πολιτική δίκη αποδείχτηκε πλήρως ότι αυτό που διεπράχθη σε βάρος του νησιού μας και όχι μόνο σε βάρος των ιδιωτών, του δήμου, ή της εκκλησίας, είναι μία πρωτοφανούς εκτάσεως απάτη, την οποία πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα την αναδείξει σε όλο της το μέγεθος και θα την καταδικάσει.

Μέχρι στιγμής λοιπόν τα στοιχεία απέδειξαν πως ούτε ο Χάρος, ούτε η φερόμενη σαν αγοράστρια λιβανέζικη εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ είχαν ή απέκτησαν το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή».

Ειδικά για την μηνυτήρια αναφορά ο κ. Γκούσκος είπε: «Θέλω όμως να σας πω ότι, επειδή έχουν ακολουθηθεί ορισμένες μεθοδεύσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της καλής πίστης και του δικαστικού διαλόγου, η εκκλησία της Ζακύνθου σήμερα (σ.σ. στις 17-3-17) καταθέτει μηνυτήρια αναφορά επ’ ονόματι και δια χειρός του Μητροπολίτη Διονυσίου. Σε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλονται τρία σοβαρά περιστατικά και ζητείται η δικαστική τους διερεύνηση.

Το πρώτο είναι οι απειλές ζωής που έχει δεχθεί ευθέως ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Το δεύτερο περιστατικό είναι η προσπάθεια επηρεασμού συνειδήσεως του ιερομόναχου Θεοδόσιου Ταρκαζίκη ο οποίος έδωσε στην άλλη πλευρά, κρυφά από την εκκλησία και την προϊσταμένη του αρχή, ένα έγγραφο ψευδές κατά περιεχόμενο, υπηρετώντας τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς να γνωρίζει απολύτως τίποτε η εκκλησία της Ζακύνθου.

Ζητά με λοιπόν να ερευνηθεί από πού προέρχονται οι απειλές, ποιός παρέπεισε τον ιερομόναχο να δώσει το συγκεκριμένο έγγραφο και τέλος ζητάμε να ερευνηθεί μέσω ποιάς παραπληροφόρησης ακούστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Καμένο ότι τάχα πρόκειται ο εμίρης του Κατάρ να κάνει γιγαντιαία επένδυση 16 δις, απολύτως αναληθές, και ότι τάχα βρέθηκε ιερωμένος να τον εμποδίσει στην επένδυσή του αυτή. Αμφότερα είναι ψευδή και η εκκλησία της Ζακύνθου ζητά από τον Εισαγγελέα να ερευνήσει ποιος παραπληροφόρησε και με ποιά ψευδή στοιχεία ακούστηκε αυτή η διαβολή στη Βουλή η οποία κατέτεινε ευθέως στο να αφαιρέσει το ηθικό κύρος από την εκκλησία η οποία είναι συνενάγουσα μαζί με το Δήμο της Ζακύνθου, με τους ιδιώτες και επιχειρεί να θεμελιώσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Τα δικαιώματά της η εκκλησία επιχειρεί να τα θεμελιώσει για το κοινό καλό γιατί και τα εκκλησιαστικά κτήματα όπως και τα δημοτικά ανήκουν σε όλους τους ζακυνθινούς».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ / Ermisnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ