Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:51

Μήνυμα Φθιώτιδος Συμεών στον κλήρο: “Έρχομαι να αγαπηθούμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή δεκάδων κληρικών και εκατοντάδων πιστών από την Αττική εορτάστηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα τα ονομαστήρια του νέου μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο μητροπολίτης της Στερεάς Ελλάδας, που χθες έλαβε προεορτίως το σημαντικότερο δώρο για την ονομαστική του εορτή, προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας όχι στον μητροπολιτικό ναό της Λαμίας αλλά στην “μητροπολιτικό ναό της καρδιας του”, τον Άγιο Φανούριο Ιλιου. Εκεί όπου από το 2011 έως το 2018 υπηρέτησε ως εφημέριος και προϊστάμενος, μέχρι την εκλογή του σε Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και μετέπειτα η παρουσία του εκεί ήταν συνεχής και φανερή.

Τον εορτάζοντα μητροπολίτη Συμεών πλαισίωσαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ευρίπου Χρυσόστομος και πολλοί κληρικοί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και την Μητρόπολη Φθιώτιδος που παράτειναν τη διαμονή τους στην Αθήνα για να ευχηθούν στον νέο τους Ποιμενάρχη. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος καθώς και ο εψηφισμένος μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος.

Παρών και ο Λαμπαδάριος του μητροπολίτικού ναού Λαμίας και Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέας Ιωακείμ με τη χορωδία του, η οποία έψαλε πανηγυρικά και ηδύμελα στα ονομαστήρια του νέου μητροπολίτη.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στη σημασία του προσωπικού ονόματος που φέρει ο καθένας, λέγοντας πως ο προστάτης άγιος που έχομε πρέπει να λειτουργεί ως πυξίδα και πλοηγό για τη ζωή μας. Ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους κληρικούς και λαϊκούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους και έκανε κάλεσμα αγάπης λέγοντας πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη.

Απευθύνθηκε ειδικά στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της μητρόπολης Φθιώτιδος πρωτοπρεσβύτερο Νεόφυτο Ραφαηλί­δη, λέγοντάς του να διαμηνύσει προς όλους τους κληρικούς της μητρόπολης ότι “στέλνω ζωντανό και ηχηρό μήνυμα αγάπης σε όλους. Έρχομαι να αγαπηθούμε. Γιατί μονάχα αν αγαπηθούμε θα είμαστε μονιασμένοι”.

Τέλος, ο κ. Συμεών ευχαρίστησε όλους τους ενορίτες του αγίου Φανουρίου Ιλίου λέγοντας πως “η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς αλλά και συγκίνησης καθώς είναι ημέρα αποχωρισμού. Όχι όμως χωρισμού, γιατί οι άνθρωποι που αγαπιούνται δεν χωρίζονται ποτέ. Ειδικά εμάς τους Χριστιανούς μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον Χριστό, η Αγία Τράπεζα και τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Μας ενώνει όμως και η Εθνική Οδός γι’ αυτό σας περιμένω όλους στην ενθρόνισή μου, να χαρούμε και να γνωρίσουμε της ομορφιές της Φθιώτιδος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ