Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:34

Μήνυμα συμπαράστασης του Πατριάρχη Ρουμανίας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την θλίψη του για τα θύματα και τις μεγάλες καταστροφές που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές στην Αττική εξέφραασε ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου Δανιήλ.

Σε μήνυμα του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την συμπαράστασή του σε αυτούς που υποφέρουν τώρα τις συνέπειες αυτών των πυρκαγιών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τον

Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’

Μακαριώτατε,

Έχουμε μάθει με μεγάλη θλίψη τις δραματικές συνέπειες των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αθήνας, οι πιο θανατηφόρες πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία, από τις οποίες τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίες ξεπερνούν 150, μερικοί από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σε αυτές τις στιγμές μεγάλης θλίψης, εκ μέρους του κλήρου και των πιστών της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Επιπλέον, εκφράζουμε τη συμπόνια και την αδελφική αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που υποφέρουν τώρα τις συνέπειες αυτών των πυρκαγιών, και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Έχουμε όλες τις ελπίδες ότι ο ελληνικός λαός, υπό την Υψηλή Ποιμαντορία της Μακαριότητάς Σας, θα ξεπεράσει αυτές τις δοκιμές με τη βοήθεια του Θεού.

Σας αγκαλιάζουμε αδελφικά στον Χριστό τον Κύριο.

† ΔΑΝΙΗΛ

Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ