Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:32

Μέχρι την Τετάρτη η κάρα του Οσίου Νικάνορα στα Γρεβενά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, δεύτερη ημέρα παραμονής στον Ναό της Τιμίας Κάρας του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού.

Την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, οι ιερείς της Μητροπόλεως Γρεβενών, οι Δημοτικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές αρχές της πόλεως, αγήματα Πολιτιστικών Σωματείων και πλήθος ευσεβών και φιλάγιων πιστών, υποδέχτηκαν στο ιστορικό Ρολόι της πόλεως την Τίμια Κάρα του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού από την Ιερά Μονή Ζάβορδας και με Λιτανεία κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εκεί, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαβίδ και ο πιστός λαός, με ευλάβεια και ευταξία, προσκύνησε την Τίμια Κάρα και ζήτησε την ευλογία του Αγίου Νικάνορος.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τίμια Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Γρεβενών μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, 5 Ιουλίου 2017, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Οσίου Νικάνορος και πνευματική οικοδομή των ευλαβών προσκυνητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ