Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:45

Λιτανεία με Χάλκινα- Η μητρόπολη Γουμενίσσης αποδίδει τιμές στους νεοφανείς αγίους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκατοντάδες πιστοί, αψηφώντας τη βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, συρρέουν από χθες στην μονή των αγίων Ραφήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Γρίβα της Γουμένισσας για να τιμήσουν την μνήμη των τριών θαυματουργών αγιών.

Η μονή κάθε χρόνο τη Λαμπροτρίτη γίνεται επίκεντρο εορτασμού για την ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας καθώς πάρα πολλοί επισκέπτες καταφθάνουν για να προσκυνήσουν τεμάχια λειψάνων των αγίων και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν τους.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου. Το πρωί, ανήμερα της εορτής, ο κ. Δημήτριος προεξήρχε της πανηγυρικής αρχιερατικής θείας λειτουργίας στην οποία συμμετείχε ο ηγούμενος της μονής πατήρ Βησσαρίων Βάσσου, πατέρες της μονής και κληρικοί της περιοχής.

Τα αναλόγια κόσμησαν ο πρωτοψάλτης της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη κ. Ιωάννης Χασανίδης και ο πρωτοψάλτης της μονής πατήρ Ραφαήλ Γκουρβέλος, πλαισιούμενοι από πολυμελή χορωδία, στην οποία συμμετείχαν έφηβοι και νεαροί άνδρες.

Στην ομιλία του στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης αναφέρθηκε στη ζωή και τα αναρίθμητα θαύματα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και στην πίστη με την οποία τους επικαλούνται οι άνθρωποι.

Μετά τη θεία λειτουργία, έγινε λιτάνευση τεμαχίων λειψάνων των αγίων τα οποία φυλλάσσονται στην μονή, υπό τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ