Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:13

Λεβέντης: «Ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει πίσω – Δεν θα περάσει η συμφωνία Κυβέρνησης-Εκκλησίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την άποψη ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου πρέπει να αποσυρθεί, εξέφρασε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν θα περάσει η συμφωνία Κυβέρνησης-Εκκλησίας και περιμένω ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει πίσω», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης και ζητά να γίνει διάλογος όλων των κομμάτων.

«Πρέπει να αποσυρθεί η συμφωνία και να γίνει διάλογος όλων των κομμάτων και όλων των αρμοδίων φορέων. Δεν είναι δυνατόν η ορθόδοξη πίστη να εξισούται με άλλα δόγματα ή αιρέσεις όπως οι Ιεχωβάδες».

Ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι υπήρξε συναλλαγή, η Ιεραρχία έδωσε την ουδετερότητα, πρόδωσε δηλαδή την πίστη μας, και πήρε την εξουσία των Μητροπολιτών ιδιαίτερα στον κατώτερο κλήρο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κυβερνά με τη δύναμη ισχύος, σε θέματα κορυφαία δεν λαμβάνει την γνώμη της Βουλής, των κομμάτων και του λαού και αποφασίζει μόνος του ο Πρωθυπουργός. “Η θρησκεία μας υπερβαίνει το 90% του λαού μας και δεν μπορεί να το ξεπερνούμε εύκολα και να μπαίνουν ζητήματα θρησκευτικής ουδετερότητας σε ένα ελληνορθόδοξο από την σύστασή του ελληνικό κράτος. Σέβομαι αυτούς που πιστεύουν κάτι διαφορετικό, αλλά δεν μπορούν να κυβερνούν και την χώρα οι θρησκευτικές μειοψηφίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ