Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:32

Λαϊκό πανηγύρι ενάντια στον αποκλεισμό των Ρομά στη μητρόπολη Δημητριάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αλιβερίου Νέας Ιωνίας, στα πρώην εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Λαϊκό Πανηγύρι ενάντια στον αποκλεισμό με τίτλο “Όλο το Αλιβέρι μια γειτονιά”.

Το πανηγύρι συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο Ρομά.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που έφερε το Δήμο, με την Κοινωνική Υπηρεσία, το Πανεπιστήμιο και την Τοπική μας Εκκλησία κοντά, για να συμπαρασταθούν όλοι οι φορείς στα παιδιά που σπουδάζουν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο. «Σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι, που ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία κι έτσι οι Ρομά εντάσσονται και μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα. Είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των παιδιών που συνεχίζουν στο σχολείο και πρώτευσαν», σημείωσε ερωτώμενος από Τοπικά Μέσα για την εκδήλωση.

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο των πρώην εκπαιδευτηρίων, πλήθος κόσμου παρακολούθησε συναυλία της Παιδικής Χορωδίας «Δημητριάς», η οποία αποτελείται από παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια χόρεψε και τραγούδησε σε παραδοσιακούς ρυθμούς Ρομά και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν τα παιδιά των Ρομά που αποτελούν την Ομάδα «Ρομαλαίοι» και είχαν τις λιγότερες απουσίες στο Γυμνάσιο καθώς επίσης και η Ακαδημία του «Α. Σ. Δημητριάς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ