Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:43

Λαρίσης: «Το πρόβλημα σε αυτό το Κράτος δεν ήταν ποτέ η Εκκλησία»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στη διαφαινόμενη συνταγματική αναθεώρηση στην οποία θα προβεί η Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι στις ημέρες μας υπάρχει και αναμασάται μια συζήτηση, η οποία έρχεται ως πρόταγμα για το ζήτημα του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “καθώς τα χρόνια περνάνε, διαπιστώνονται πράγματα και καθώς πολλοί ξυπνάνε από τα όνειρα τα οποία έβλεπαν, όταν ήταν σε άλλες καταστάσεις, βλέπουμε, ότι αναθεωρούν και μιλάνε πλέον για σχέσεις εκκλησίας- πολιτείας και για ρυθμίσεις σχέσεων εκκλησίας- πολιτείας», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, όπου χοροστάτησε, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι έρχονται και επιμένουν και διεκδικούν τη θρησκευτική ουδετερότητα και στο Σύνταγμα και στο Κράτος».

Αναφερόμενος στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου σημείωσε πως «κατέστη υπόδειγμα της χριστιανικής εξουσίας, αφού ο Άγιος είχε ως πρόταγμα τον Χριστό και το ευαγγέλιο, επικρατώντας με τον τρόπο αυτό τη χριστιανική ηθική».

Κλείνοντας, ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως «το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η Εκκλησία σε αυτό το Κράτος. Ήταν, είναι και θα είναι η ίδια η πολιτεία και ο τρόπος που ασκεί της πολιτική της. Δεν κάνουμε πολιτική στην Εκκλησία. Διεκδικούμε, όμως, στις αρχές, στις αξίες και στα ιδανικά, να έχουμε λόγο».

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, εκ μέρους όλων, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του και είπε πως «η αρχιεροσύνη σας θα γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί ο λαός αυτού του τόπου να απολαύσει, μέσα από τις προσευχές σας και την ανύστακτη διακονία σας».

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ