Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:28

Λαρίσης: “Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το ιερό θυσιαστήριο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματική χαρά τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στον καθηγητή της ερήμου άγιο Αντώνιο, στο ομώνυμο πάρκο της Λάρισας.

Αφού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού, στη συνέχεια τα άγια λείψανα τοποθετήθηκαν στην αγία τράπεζα και ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας, το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Σέττα, τον Ηγούμενο της μονής της Παναγίας Άνω Ξενιάς αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Υφαντίδη, τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και αρκετούς ιερείς της μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο κ. Ιερώνυμος ιδιαίτερα συγκινημένος πρώτα απ’ όλα εξέφρασε την χαρά του αφού είναι τα πρώτα εγκαίνια που τέλεσε ως μητροπολίτης και επεσήμανε πως «χωρίς το ιερό θυσιαστήριο, ο άνθρωπος, δεν μπορεί να υπάρξει και να ζήσει ως πρόσωπο και εικόνα Θεού» και πρόσθεσε πως «η θεία ευχαριστία είναι αυτή που τρέφει τον άνθρωπο και τον κόσμο ολόκληρο».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού πρωτοσπρεσβύτερος Βησσαρίων Αγορίτσας, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο και όλους τους πιστούς, που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην ακολουθία των εγκαινίων, αλλά και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς που φιλοξενείται στο ναό.

Φωτογραφίες: Κωστής Παπαϊωάννου & Αχιλλέας Κιλιργιώτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ