Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:20

Λαοσύναξη στα Ομαλά για τον πολιούχο της Κεφαλονιάς Άγιο Γεράσιμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λαοθάλασσα πιστών σήμερα στο Ομαλά για να προσκυνήσουν τον πολιούχο της Κεφαλονιάς Αγιο Γεράσιμο. Από νωρίς το πρωί, πλήθος πιστών βρέθηκε στα Ομαλά για να παρακολουθήσει την πολυαρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα.

Το σκήνωμα του Αγίου κατά την λιτανεία συνόδευσαν , η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» που σήκωσαν και το σκήνωμα, ενώ λάμπρυνε με την παρουσία της η εκκλησιαστική χορωδία υπό την διέυθυνση του μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Το παρών έδωσαν μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Νομού, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκαν η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος και πολλά μέλη της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ την αντιπολίτευση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν εκατοντάδες οι πιστοί που ξάπλωσαν κατά μήκος του δρόμου μέχρι τον Πλάτανο, ώστε να περάσει το σήκωμα του Αγίου από πάνω τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ