Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:27

Λαοθάλασσα πιστών στη λιτανεία του Εσταυρωμένου στον Κολωνό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κολοκυνθού, με τη συμμετοχή των πιστών να είναι τεράστια και συγκινητική.

Στον μεθέορτο εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτανεία του Τιμίου Σταυρού και της εικόνας της Υψώσεως στους γύρω δρόμους, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, χορευτικών συλλόγων και τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο επίσκοπος Ευρίπου τόνισε ότι ο Σταυρός του Κυρίου είναι πρόκληση για όλους οσους βλέπουν ένα Θεό να σταυρώνεται αλλά είναι και πρόσκληση ώστε να θυσιαστούμε για τον διπλανό μας.

Ευχήθηκε ο ζωοποιός Σταυρός να αποτελεί στήριγμα για όλους μας, να μας ενδυναμώνει στις δοκιμασίες της ζωής, ώστε να ατενίζουμε την Ανάσταση.

Ο εφημέριος του ναού π. Νικολαος Κούβαρης ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πρόσωπο του Επισκόπου Ευρίπου αλλά και όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη της ενορίας.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια και χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού παρουσία πλήθους κόσμου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ