Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:53

Λαοθάλασσα πιστών λιτάνευσε την Αγία Αναστασία στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες πιστών ενοριτών σχημάτισαν ένα ανθρώπινο ποτάμι και συνόδευσαν την εικόνα της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στους δρόμους του Περιστερίου.

Επικεφαλής της πομπής τέθηκε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος προεξήρχε της λιτανείας με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Τον πλαισίωσαν δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου και πλήθος πιστών που πλημμύρισε τους δρόμους ακολουθώντας την πομπή.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε πολλά σημεία ο κόσμος από τα μπαλκόνι έρανε την εικόνα με άνθη και αρώματα, ενώ ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ ευλογούσε τον κόσμο.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Περιστερίου, το ιερατείο της Μητροπόλεως, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης άλλα και τον απλό λαό για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Αναστασίας.

O κ. Εμμανουήλ επαίνεσε τις “απλές και αυθεντικές ψυχές” όπως τις χαρακτήρισε τους ενορίτες που “με το θυμίαμα και τα κεριά είχαν μια ευχή καρδιάς και μια προσδοκία να προσκυνήσουν την Αγία Αναστασία. Προσκυνώ την πίστη σας”. Ακολούθησε η τέλεση του κατανυκτικού εσπερινού κατά την οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα “Μετάνοια και πένθος χαροποιόν”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ