Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:02

Λαμπρό συλλείτουργο για τον πολιούχο Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τιμάται σήμερα η μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου στην πόλη Περιστερίου.

Στον πανηγυριζοντα ναό του πολιούχου της πόλεως τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς τον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και τον οικείο μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη.

Συμμετείχαν ιερείς από την τοπική μητρόπολη και άλλες μητροπόλεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Περιστερίου απένειμε στον Περιστερίωτη μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Αντωνίου πολιούχου της μητροπόλεως.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι “Η σημερινή τιμή είναι διπλή αφενός μεν διότι τιμώμαι από την Μητρόπολη της γενέτειρας μου αφετέρου διότι με τιμα ο μητροπολίτης Περιστερίου που Μεσσήνιος στην καταγωγή τιμά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας”

Αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία με τον μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη και Ιλίου Αθηναγορα και τους ευχήθηκε να καταστούν ποιμένες και διδάσκαλοι στις επαρχίες τους, ενώ μνημόνευσε τους μακαριστους μητροπολίτες Περιστερίου Αλέξανδρο και Χρυσόστομο καθώς και τον μακαριστό μητροπολίτη γέροντα Εφέσσου Χρυσόστομο από τον οποίο έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς της ιερωσύνης.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτάνευση με την συμμετοχή του δημάρχου της πόλεως κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και των δημοτικών συμβούλων και το παιάνισμα των φιλαρμονικών του δήμου Περιστερίου, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ