Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:46

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών, τίμησε η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.

Χθες στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ευρίπου αναφερόμενος στην ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρουσία του στην πανήγυρη.

Την κυριώνημη ημέρα τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο ιστορικό που συνδέει την Παναγία Τριχερούσα με την Φοινικούντα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Πύλου με την συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

Στο τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ