Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:31

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών και μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς τελέστηκε σήμερα το πρωί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό καθεδρικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως Γλυφάδας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Καρπενησίου αρχιμανδρίτης Νήφων Συριανός, ο οποίος αναφερόμενος στους αγίους και ισαποστόλους της εκκλησίας μας, τόνισε πως «ο μέγας Κωνσταντίνος υπήρξε ταπεινός, ανεξίκακος, μακρόθυμος που ακολούθησε το Χριστό έχοντας ως όπλο κατά του διαβόλου και των εχθρών του τον Σταυρό του Χριστού».

Σε άλλο σημείο ο π. Νήφων υπογράμμισε πως «Στη ζωή μας αυτήν που οδηγούμαστε σε πολλές μάχες και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς εχθρούς, χρειάζεται να πορευόμαστε και εμείς με το Σταυρό Του Κυρίου στο χέρι», ενώ πρόσθεσε πως «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να θεωρούμε ντροπή το να λέμε δημόσια ότι είμαστε χριστιανοί, ενώ πολλοί άνθρωποι εκτός εκκλησίας, κόπτονται πολύ για την αθεΐα τους, για την αμαρτία τους και για την αποστασία τους».

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά με νόημα, πως «πιστεύω στο Χριστό θα πει ότι αντλώ δύναμη από τον Τίμιο Σταυρό».

Στο τέλος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς που κοπίασαν και συνετέλεσαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της λαμπρής αυτής πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ