Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 7:18

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Η παράβαση των νόμων και των εντολών του θεού συνεπάγεται με τιμωρία», τόνισε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Παντελεήμονος που βρίσκεται εντός του προαυλίου χώρου του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Αθηνών.

«Δεν έχουμε καταλάβει ούτε έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο Θεός είναι πολύ αυστηρός γιατί δεν ανέχεται και δεν συμβιβάζεται με την αμαρτία μας», υπογράμμισε ο κ. Δανιήλ που προεξήρχε των ιερών ακολουθιών της εορτής του αγίου Παντελεήμονος πλαισιωμενος από πλειάδα ιερέων, ενώ πρόσθεσε πως «τα γνωρίσματα των αμαρτιών μας και των αρετών μας θα τα έχουμε για πάντα επάνω μας».

Ο μητροπολίτης Καισαριανής παίρνοντας αφορμή από τον θαυμαστό βίο του τιμώμενου αγίου σημείωσε πως «έζησε χριστιανικά και ιεραποστολικά για αυτό και ο Θεός τον εδόξασε και τον ετίμησε», ενώ έκλεισε λέγοντας πως «διακρίθηκε για τις αρετές, την πίστη και την ευλάβεια του».

Το απόγευμα της παραμονής πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του αγίου πέριξ του νοσοκομείου, όπου η μπάντα του στρατού συνόδευε την ιερά λιτανεία και μαζί με το στρατιωτικό άγημα απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Στο τέλος της σημερινής αρχιερατικής θείας λειτουργίας ο στρατιωτικός ιερέας του ναού Ταγματάρχης π. Ευάγγελος Λιάπης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δανιήλ για την αρχιερατική του παρουσία, αλλά και όλους εκείνους που συνέρρευσαν για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εορτασμό του νοσοκομειακού ναού.

Να σημειωθεί ότι στις ακολουθίες παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, σύσσωμο το δυναμικό προσωπικό του νοσοκομείου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ