Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 15:22

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στα Χανιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά εόρτασαν τα Χανιά τον Άγιο Νικόλαο στους φερώνυμους το όνομα του Αγίου Ιερούς Ναούς της πόλεως μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων πλήθους ιερέων και συμπροσευχουμένων πλήθους κόσμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια Χανιών.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό στον κεντρικό Ναό στη Σούδα, όπου τιμάται ο Άγιος ως προστάτης και πολιούχος της.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου στη Σούδα Χανίων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συλλειτουργούντων κληρικών της Μητροπόλεως μας και παρουσία της Διοίκησης του Ναυστάθμου Κρήτης, στρατευσίμων και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Σούδας ενώ στην συνέχεια ακολούθησε επίσημος Δοξολογία στους χώρους του Ναυστάθμου Κρήτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, παρουσία του Ιερού Κλήρου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ