Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:10

Λαμπροφόρος ημέρα για την Ακαδημία Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν πανηγυρικά οι εορταστικές εκδηλώσεις, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το απόγευμα μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως, και την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου.

Η λιτανεία διέσχισε τους δρόμους της ενορίας, οπού οι πιστοί έραναν της εικόνα, με μύρα και άνθη.

Στην είσοδο του ναού αφού ακούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος ο κ. Θεοδώρητος ευχαριστησε την φιλαρμονική και τους πιστούς που γέμισαν τους δρόμους της περιοχής μεταφέροντας το μήνυμα της ορθόδοξου πίστεως.

Πριν το τέλος ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, επαίνεσε την μεγαλη συμμετοχή του κόσμου και τους ευχαρίστησε, για την αγάπη, εμπιστοσύνη και ευλάβεια που δείχνουν προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

«Η εκκλησία είναι η μάνα που στηρίζει τα παιδιά της όπως τα στήριζε πάντα αλλά θέλει και την στηρίξει των παιδιών της» σημείωσε ευχαριστώντας θερμά για την μεγάλη κοσμοσυρροή που είχε η λιτανεία, ενώ πρόσθεσε ότι, εάν διατηρούμε μέσα μας την Χαρά της Αναστάσεως, τότε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας θα ξεπεραστούν.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ναζιανζού για την παρουσία του, καθως και την Φιλαρμονική μπάντα και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ