Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:58

Λαμπρή ημέρα για την Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Λαμπρή και πανηγυρική η σημερινή ημέρα για την μητρόπολη Περιστερίου και ιδιαίτερα για τον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα).

Στην σημερινή Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης κ. Κλήμης ανακοινώθηκε στο εκκλησίασμα πως από την 1η Οκτωβρίου ο εν λόγω ναός καθιερώνεται ώς ο Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Περιστερίου “ερχόμενος ως Ποιμενάρχης εδώ και ένα εξαμήνο, βρήκα πολλές ευλογίες, πολλά καλά, αλλά και πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν και ο μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας, ο οποίος είναι πολύ μικρός για να εξυπηρετήσει κάποιες ανάγκες όπως ο εορτασμός επίσημων εορτών, λόγω περιορισμένου μεγέθους. Έτσι από την 1η Οκτωβρίου ανακηρύσεται ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχων (Μάσχα) ως καθεδρικός, λόγω του ότι είναι ευμεγέθης και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου.

Όπως τόνισε ο κ. Κλήμης, η ενέργεια αυτή αποτελεί χρόνιο αίτημα των ιερέων και συμπίπτει με την χρονική συγκυρία που ο μητροπολίτης Κλήμης συμπληρώνει πεντε χρόνια από την εις επίσκοπον χειροτονία του.

Τέλος ο κ. Κλήμης παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο προϊστάμενο του ναού τον π. Παναγιώτη Λουλαδάκη καθώς και τον καινούριο εφημέριο τον αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Δημητράκη που τον τοποθέτησε ιερατικό προϊστάμενο.

Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ