Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 5:33

Λαμπρά τα πρώτα εγκαίνια του Μητροπολίτη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Περιστέρι, η τελετή εγκαινίων του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως.

Η σημερινή ημέρα εκτός από ιστορική ήταν και συγκινητική, καθώς ήταν τα πρώτα εγκαίνια που τέλεσε ο νέος μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης ως ποιμενάρχης της επαρχίας. Ένα έργο που ξεκίνησε ο προκάτοχός του μητροπολίτης Χρυσόστομος και που ολοκληρώθηκε πριν 20 χρόνια.

Όπως τόνισε στον λόγο του ο κ. Κλήμης “τα έργα του προκατόχου μου τα τιμώ, τα σέβομαι, τα αγιάζω, τα διευρύνω και τα κάνω λειτουργικά για το λαό του Περιστερίου”, ενώ κατέστησε σαφές πως το Επισκοπείο της Μητροπόλεως δεν είναι πλέον μόνο για τον Επίσκοπο, αλλά ανοικτό για όλο τον λαό του Περιστερίου.

Μάλιστα ο μητροπολίτης ανέφερε πως θα καθιερώσει μια Κυριακή το μήνα να λειτουργεί ο ίδιος στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου για να έρχεται και κόσμος από την γύρω περιοχή.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος ο οποίος τιμήθηκε από τον μητροπολίτη κ. Κλήμη με το εγκόλπιο της Μητροπόλεως Περίστερίου ως ο κτήτωρ του παρεκκλησίου, με την ευχή σύντομα να αποκατασταθεί η υγεία του.

Επίσης ο κ. Κλήμης τίμησε στο πρόσωπο του π. Παταπίου Δρούζα, όλους τους ιερείς που εργάστηκαν για την τέλεση των εγκαινίων, την κα Παναγιώτα Λιακοπούλου για τα ιερά σκεύη που δώρισε στο παρεκκλήσιο, τον δήμο Περιστερίου για τον ευπρεπισμό του προαυλείου χώρου του Επισκοπείο.

Έψαλαν οι ιεροψάλτες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής, Βαλάντης Σαραφείδης και Ιωάννης Παναγακόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ