Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:43

Λαμπρά εορτάστηκε η Σύναξη των εν Τρίκκη Αγίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Οι άγιοι κατενόησαν τον προορισμό του ανθρώπου και έτσι βίωσαν το θαύμα της αιωνιότητας», τόνισε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά τον λαμπρό εορτασμό των εν Τρίκκη Αγίων από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Ο κ. Σεραφείμ, που το Σάββατο το απόγευμα υποδέχτηκε με τον οικείο μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, τα σωζόμενα ιερά λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων και στη συνέχεια προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, παίρνοντας αφορμή από τη ζωή των αγίων, υπογράμμισε.

«Δεν ακολούθησαν τον βοσκιματώδη βίο των ενστίκτων, των αντινομιών και των πρόσκαιρων καταστάσεων, για αυτό έγιναν ένθεοι. Καθώς, είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την πορεία του ανθρώπινου προσώπου η θέωση».

Σε άλλο σημείο, ο μητροπολίτης Πειραιώς, επεσήμανε πως «αυτά που οι άγιοι μας προσφέρουν μέσα στην καθημερινή αποτυχία της ιστορίας, είναι κάτι πολύ καινούριο και δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόσκληση του κυρίου της ζωής» και συμπλήρωσε πώς «να παρακαθίσουμε όλοι μαζί στο δείπνο της αγάπης του και της αγιοτητός του».

Κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, γιατί όπως σημείωσε «μου χαρίσατε μια μοναδική εμπειρία και ευλογία που βρίσκομαι σε αυτή την αγιοτόκο γη της Θεσσαλίας».

Να αναφερθεί ότι οι δυο ιεράρχες ήταν πλαισιούμενοι από τον Ηγούμενο της ιεράς μονής αγίου Προκόπιου Τρικάλων π. Διονύσιο Κλάδη και πλειάδας κληρικών από τις μητροπόλεις Πειραιώς και Τρίκκης.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου Βησσαρίωνος, του αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του αγίου Εφραίμ Τρίκκης, έως την κεντρική πλατεία, όπου εψάλη δέηση.

Η μπάντα του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε υπό τους ήχους της την ιερά λιτανεία και μαζί με το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Οι εορταστικές ακολουθίες κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής με αρχιερατικό συλλείτουργο που προεξήρχε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερούργησε μαζί του ο οικείος μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ενώ τους ψαλμούς και τις δυο ημέρες απέδωσε μελίρρυτα πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ