Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:48

Λαμία: Η πρώτη θεία λειτουργία του μητροπολίτη Φθιώτιδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Την πρώτη του θεία λειτουργία ως μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε σήμερα ο κ. Συμεών στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο κ. Συμεών και συμμετείχαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Λαρίσης Ιερώνυμος και ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Στην προσφώνησή του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, τοποτηρητής μέχρι πρότινος της μητρόπολης Φθιώτιδος, επισήμανε ότι “αν η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για την μητρόπολη καθώς ήρθε για πρώτη φορά, στην πόλη του πλέον, ο νέος μητροπολίτης, σήμερα, η πρώτη λειτουργία που τελεί είναι η ουσιαστική του ενθρόνιση”.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε στο εκκλησίασμα ότι “από σήμερα έχετε τον επίσκοπο και μητροπολιτης σας. Μίλησε χθες από την καρδιά του και είναι πολύ όμορφο ο πατέρας να μιλάει από την καρδιά του στα παιδιά του”. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι “γνωρίζουμε πως θα κηρύξει τον λόγο της αληθείας και θα μιλήσει με το παράδειγμά του, για αυτό διψούν οι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι. Θα κρατήσει τις παραδόσεις, όντας παραδοσιακός και στη μορφή του”.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε, επίσης, για τη σημασία του επισκόπου στην Εκκλησία καθώς και για τη δημιουργία του θεσμού ως συνέχεια των Αποστόλων, λέγοντας ότι “για εμάς, τους επισκόπους, ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού που καλούμεθα να τον διακονήσουμε, από όπου κι αν έρχεται, όποιος κι αν είναι”.

Στην αντιφώνησή του, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Δημητριάδος για το ενδιαφέρον που έδειξε ως τοποτηρητής της μητρόπολης Φθιώτιδος. Εξέφρασε, ακόμη, θερμές ευχαριστίες στην τοπική κοινωνία και τους τοπικούς άρχοντες για τη διοργάνωση της υποδοχής και της τελετής της ενθρόνισής του. “Να ευχαριστήσω τον λαό της Φθιώτιδας που πλημμύρισε όχι μόνο τους δρόμους της Λαμίας αλλά και τα μάτια μας με δάκρυα και την καρδιά μας με συναισθήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

Τέλος, ως απάντηση στα λόγια του μητροπολίτη Δημητριάδος για την τήρηση των παραδόσεων, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε ότι “μπορούμε να έχουμε έμπνευση για το μέλλον μόνο αν πατάμε γερά στο παρελθόν. Με δυναμική γνώση της ιστορίας μόνο μπορεί να προχωρήσει κανείς στο μέλλον”.

Πριν την απόλυση, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη “καλή και ευθυνοφόρο ποιμαντορία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ