Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:27

Λαγκαδά: “Παράλυτος θεωρείται ο άνθρωπος που δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Θεού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το πρωί της 29ης Απριλίου ε.έ., Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ξυλοπόλεως, μιας περιοχής ιδιαιτέρως ιστορικής και με πλούσια παράδοση, η ύπαρξη της οποίας μαρτυρείται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους από τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, ενώ παλαιά ερείπια του τότε οικισμού έχουν βρεθεί στην μικρή τούμπα της εισόδου του χωριού, χρονολογημένα από την εποχή του χαλκού (1.500 π.χ.).

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην μορφή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου όσο και στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή της Θεραπείας του Παραλυτικού, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «καλούμεθα σήμερα να φέρουμε στο νου και στην καρδιά μας, το γεγονός της ευεργετικής και αγιαστικής παρουσίας του Κυρίου εις την ζωή μας. Ο Κύριος έρχεται για να μας Αναστήσει μέσα από τις ποικίλες δοκιμασίες τις οποίες υποκύπτουμε καθημερινά, είτε αυτές είναι σωματικές, είτε αυτές είναι πνευματικές».

»Παράλυτος θεωρείται ο άνθρωπος τον οποίο όταν τον καλεί ο Θεός να ζήσει σύμφωνα με το Θείο Θέλημα, μέσα στην αγάπη και μέσα στην συγχώρεση, εκείνος δεν ανταποκρίνεται» υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να καταλήξει λέγοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος δεν γεννιέται για να παραμένει στάσιμος, αλλά η ζωή του έχει προοπτική και δυναμική με κατεύθυνση προς το αληθινό Φως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ