Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:14

Λαγκαδά: “Να κρατήσουμε την Αγία μας Πίστη ζωντανή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον μεθεόρτο Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος ετελέσθη το εσπέρας της 11ης του μηνός Μαίου ε.έ., εις το Ιερό Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – Δερβενίου, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των δύο Μεγάλων Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλάυων, Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Του πανηγυρικής Ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Αυτοδιοικήσεως και της Δημοτικής Κοινότητος των Λαγυνών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, σημείωσε ότι οι Άγιοι τους οποίους σήμερα τιμούμε, βάδισαν την οδό της διακονίας και της σποράς του Λόγου του Θεού η καρποφορία του οποίου προσφέρει μέχρι και σήμερα θαυμάσιους καρπούς.

Η σπορά του Λόγου του Θεού είναι Μυστήριο διά του οποίου ενεργείται το θέλημα του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων, δίδοντας ακριβώς όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου ο άνθρωπος να ζήσει την ζωή της αφθαρσίας και της Καινής Κτίσεως.

Η ζωή των Αγίων Αυταδέλφων είναι γεμάτη από θαυμαστά και εξαίσια περιστατικά, το πιο καταπληκτικό όμως είναι, ότι αν και ζούσαν σε μία εποχή εθνικών αντιπαλοτήτων και αναβρασμού των Εθνών, αυτοί κατάφεραν και οικοδόμησαν το έργο της Σωτηρίας των ανθρώπων και ομιλώντας για τον Χριστό, έξω από όλες αυτές τις παραμέτρους, υπερβαίνοντας ταυτόχρονα όλες τις δυσκολίες και καταφέρνοντας στο τέλος μέσα από το έργο τους, να δοξάσουν την Ελλάδα και να τιμήσουν την αξία του ανθρώπου και την ελευθερία του προσώπου, έχοντας μαζί τους, ως έμβλημα και σύμβολο τον Σταυρό με τις δύο οριζόντιες γραμμές ο οποίος υπάρχει χαραγμένος στο Θωράκιο του παλαιού Κιβωρίου του Αγίου Δημητρίου, και σήμερα αποτελεί είναι το Εθνικό Σύμβολο της Σημαίας της Σλοβακίας.

Τιμούμαι σήμερα υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου ο Σεβασμιώτατος τους Δύο Μεγάλους Αγίους και τους παρακαλούμε να δέονται συνεχώς προς τον Κύριο της Δόξης και της Ζωής, να μας χαρίζει το Φως εκείνο για να βλέπουμε την Αλήθεια και να ζούμε τα Ουράνια Βιώματα, χωρίς να δαπανούμε τον χρόνο μας σε επιλογές που αποτελούν παγίδες της αμαρτίας και οι οποίες έχουν ως σκοπό να μας διώξουν από την Αλήθεια και την Αιώνιο Ζωή, οδηγώντας μας ταυτόχρονα σε ένα σκοταδισμό σαν και αυτόν που βυθίζεται ο κόσμος, μακριά από τον Θεό και τον άνθρωπο.

Θα πρέπει να διατηρήσουμε τα Ιερά και τα Όσια, να κρατήσουμε την Αγία μας Πίστη ζωντανή και η ζωή μας να είναι έκφραση του Ορθοδόξου Βιώματος. Η Ορθοδοξία μας να επιβεβαιώνεται με την ορθοπραξία και με την μαρτύρια των έργων εκείνων που ομολογούν Χριστό και αλήθεια, φανερώνοντας συνεχώς το Μεγαλείο της Θείας Αποκαλύψεως που μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε καθημερινά

Φωτογραφικό Υλικό από τον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ