Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:11

Λαγκαδά: “Κάθε τι που έγινε σε αυτό τον κόσμο, έγινε από τον Θεό με αγάπη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, ιερούργησε την 10η του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ναθαναήλ και κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθε κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ήταν εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητος του Σοχού, καθώς και πολλά μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν όπως πάντα με υποδειγματική τάξη και ευταξία τα τελούμενα, Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αναλύοντας τα νοήματα αυτής, καθώς επίσης στην εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και την επερχόμενη μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Σταυρού, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, κάθε τι που έγινε σε αυτό τον κόσμο, έγινε από τον Θεό με αγάπη και ότι έχει βγει μέσα από τα χέρια του Θεού, είναι η έκφραση της αγάπης Του προς τον άνθρωπο, με κορυφαίο γεγονός όλων αυτών το Αίμα του Κυρίου πάνω στο Σταυρό που χύθηκε για την Σωτηρία του κάθε ανθρώπου.

Η ζωή που ευαγγελίζεται ο Ιησούς Χριστός και η Εκκλησία μας είναι η άληκτος ζωή, υπογράμμισε εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι ο Κύριος δεν ήρθε για να μας κρίνει αλλά για να μας Σώσει και να μας Θεραπεύσει.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε στην σημασία που έχουν οι εορτές για άνθρωπο, σημειώνοντας ότι η κάθε μία έχει την δική της ταυτότητα και χαρακτήρα, για εμάς τους ανθρώπους. Μέσα από αυτές ο Θεός μας δίδει την δυνατότητα να Τον πλησιάσουμε και να ζήσουμε το μεγάλο δώρο της αγάπης Του και το γεγονός της Σωτηρίας μας.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ναθαναήλ, που παρέστη στην σημερινή Θεία Λειτουργία, υπογραμμίζοντας τις από καιρού πολλού, πνευματικές σχέσεις που έχει η περιοχή μας με την Αθωνική Πολιτεία, ενώ επίδωσε και το Οφίκκιο του Οικονόμου, στο Εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Σοχού, π. Φώτιο Σάμο τον οποίο και προσφώνησε καταλλήλως, συγχαίροντας τον για την καθ’ έτος θερινή προσφορά και διακονία του, στο Φιλοξενείο Νέων, ενώ παράλληλα τον προέτρεψε να συνεχίζει από κοινού με τον ίδιο ζήλο και αγάπη, με τον Πρωτοπρεσβύτρο π. Χρυσάφη Τσολάκη, το πνευματικό έργο που επιτελείται στην ιστορική ενορία της περιοχής του Σοχού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ