Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:38

Λαγκαδά Ιωάννης: “Μόνο με την αληθινή πίστη δεν μας αγγίζουν τα προβλήματα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, τελέσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Πολύς κόσμος προσήλθε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ασσήρου για να ακούσει το προανάκρουσμα του μεγάλου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου, ζώντας την πρόγευση του πανευφρόσυνου Πάσχα, με την ανάγνωση των Προφητειών και τον Ύμνο των Τριών Παίδων και στο τέλος να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, κρατώντας δάφνες στα χέρια τους, τις οποίες σκόρπισε προηγούμενος ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας τον Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», το οποίο αποτελεί και το εγερτήριο μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε, στους Τρεις Παίδες υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτούς πρωτυπώνεται το μυστήριο της αφθαρσίας, που φέρνει στον κόσμο η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και το οποίο παίρνει υπόσταση στο πρόσωπο της Παναγίας Παρθένου, η οποία ως «ἄφλεκτος βάτος καιομένης καί μή καταφλεγομένης», προτυπώνετε εις την κάμινο του πυρός όπου ήταν οι Τρείς Παίδες.

Ο Θεός μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε μέσα στην φωτιά και να μην καιγόμαστε, να είμαστε μέσα στους πειρασμούς και να μην επηρεαζόμαστε, να είμαστε μέσα στα προβλήματα και να μην μας αγγίζουν, αρκεί πάντα να έχουμε μέσα μας αληθινή Πίστη στον Ένα και μοναδικό Θεό, να μην προσκυνούμε τα είδωλα και να μην ξεχνούμε τον Κύριο, όπως δεν τον ξέχασαν και οι τρείς παίδες, οι οποίοι Τον είχαν μέσα στην καρδιά τους ως Κύριο και Βασιλέα, έχοντας την τόλμη να ομολογήσουν, με αποτέλεσμα ο Θεός να τους δοξάσει και τους τιμήσει, καταστώντας τους, πρότυπο για την δική μας ζωή.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η σύγχρονος κάμινος καίει εφταπλασίως γενόμενη το καμίνι των θλίψεων, των πειρασμών, των δοκιμασιών, της απιστίας, της αθεΐας, της αποστασίας και της συγχρόνου ειδωλολατρίας. Αν έχουμε όμως Πίστη προς τον Θεό, τότε η πορεία μας θα είναι ασφαλής. Δεν χρειάζεται να πτοούμαστε, να απογοητευόμαστε και να αφήνουμε τον εαυτό μας να υποχωρήσει στις πιέσεις των ποικίλων δυνάμεων. Πρέπει να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Πίστη μας, ακλόνητοι στον Αναστημένο Χριστό και τότε θα είναι και αυτός δίπλα μας όπως μας λέει και στο τέλος της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε προς όλους η σημερινή ημέρα να είναι μια σημαντική ημέρα προσωπικής καταπαύσεως από παντός έργου πειρασμικού και ημέρα της αγαθής απαρχής των έργων της Πίστεως και της Αγάπης, καθώς επίσης και των έργων εκείνων που έχουν σχέση με την προοπτική την ζωή και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Το φως του Κυρίου να φωτίζει την πορεία όλων. Να μην γονατίζουμε στα είδωλα και στα εφήμερα πράγματα και ο Χριστός δεν θα μας απογοητεύσει, θα είναι πάντοτε Εκείνος που θα γεμίζει την ζωή και την ύπαρξη μας, από την χαρά, την πληρότητα, την ευδαιμονία, χαρίζοντας την δύναμη, να ζούμε την χαρά του θριάμβου της πίστεως μας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει κανείς στον Παράδεισο, αν δεν περάσει μέσα από το καμίνι των πειρασμών και των θλίψεων. Ο Κύριος μας λέει «υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσετε». Πρέπει να μην υποχωρούμε, αλλά να υπομένουμε και να είμαστε σταθεροί στην πίστη μας, να μην συμβιβαζόμαστε και να μην πωλούμε τα πρωτοτόκια της Σωτηρίας μας, για χάρη των ευτελών πειρασμών, είτε σαρκικών, είτε με την ζωή της απιστίας, είτε με την ζωή εκείνη δεν έχει προσανατολισμό και προοπτική, αλλά κατάληξη σε μια μηδενιστική αντίληψη αυτοπαρατηρήσεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ