Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:48

Λαγκαδά: “Η Εκκλησία δεν είναι πτωχός συγγενής, ούτε και επιχειρηματίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ανάγκη της Εκκλησίας να είναι ενωμένη και στηρίξει την ενότητα του λαού τόνισε στην εισήγησή του στην Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

“Η Εκκλησία να διατηρήση μέσα από την δικήν της ενότητα την ενότητα του λαού. Να στηρίξη τον λαόν εις την παιδείαν, εις την επαγγελματικήν κατάρτισιν και να επιδείξη ιδιαίτερον ενδιαφέρον δια την ελληνικήν οικογένειαν, ώστε να ξεπεράση την κρίσιν της και να στηρίξη τους πολυτέκνους ως το πράττει ήδη” είπε ο κ. Ιωάννης.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε σε προσβλήματα που ταλανίζουν την χώρα όπως η μετανάστευση των νέων, το δημογραφικό πρόβλημα και ο κίνδυνο εθνικής αλλοίωσης, που απειλούν την ενότητα του Έθνους.

“Η επιχειρουμένη αποσύνδεσή μας από το χθες της παραδόσεως σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου είναικάτι το οποίο αποσκοπεί με ξεκάθαρο τρόπο στην αλλοτρίωση όχι μόνον του φρονήματος αλλά και της ταυτότητος του λαού μας” τόνισε ο κ. Ιωάννης, ενώ πρόσθεσε ότι ασκείται μια έντεχνη προσπάθεια ακύρωσης του έργου της Εκκλησίας, η οποία κυρίως βλάπτει την κοινωνία.

Ο ιεράρχης της Μακεδονίας επεσήμανε πως “η Εκκλησία οφείλει να πράξει και πράττει το χρέος της, όπως έπραξαν το χρέος τους στην πορεία των αιώνων κληρικοί όλων των βαθμών”, ενώ υπογράμμισε ότι η φωνή της Εκκλησίας σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και το διαδίκτυο, θα πρέπει να εξασφαλισθή το συντομότερον. “Η Εκκλησία οφείλει όλα αυτά να τα απαιτήση από την Ελληνικήν Πολιτείαν. Η Εκκλησία δεν είναι ο πτωχός συγγενής αλλά ούτε και επιχειρηματίας. Εκείνο που την ενδιαφέρει είναι το σωτήριον μήνυμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φθάση παντού με κάθε τρόπον κάνοντας χρήσιν της συγχρόνου τεχνολογίας και αξιοποιώντας επικοινωνικά όλα τα μέσα”.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ